Emilio Pucci

pucci logo

Emilio Pucci:

Kom  naar Hardies mode  in Den haag en kijk op u gemak naar onze collectie van Emilio Pucci winter 2016. Er staat altijd iemand voor u klaar om uw vakkundig advies te geven

Emilio Pucci, die dankzij zijn kleurrijke prints in tal van patronen ook wel de naam patroonheilige verdient. Hij werd geboren in 1914, in een adellijke familie, zoals zijn volledige naam, Emilio Pucci di Barsento, duidelijk maakt. Hij toverde het vrij kleine familiebedrijf om tot een internationaal merk, hij liet de kleine winkel in Florence uitgroeien tot een imperium van zo’n 50 boetieks over de hele wereld.

Pucci was niet alleen een patroonheilige, maar ook een pionier. Hoewel branding en merkbeleving nu aan de orde van de dag zijn, was Pucci een van de eersten die een logo op zijn producten liet aanbrengen. Ook was hij een van de eerste modemensen die aanbrand extension deed; met ontwerpen voor in huis, voor speciale sportkleding en voor accessoires.

Daarnaast ontwierp Pucci de uniformen van luchtvaartmaatschappij Braniff International, het logo voor de ruimtemissie van de Apollo 15, porseleinen vazen voor Rosenthal en het interieur van de Ford Lincoln Continental Mark IV, om maar een paar voorbeelden te noemen.

In Nederland is Emilio Pucci verkrijgbaar bij Hardies dames mode in Den Haag