VALENTINO

VALENTINO:

 Kom  naar Hardies damesmode in Den haag en kijk op u gemak naar onze collectie van Zomercollectie 2018 . Er staat altijd iemand voor u klaar om uw vakkundig advies te geven!

Valentino Garavani werd geboren op 11 mei 1932 in Voghera, Italië, een dorpje ten noorden van Milaan. Reeds als klein kind had hij een voorkeur voor verfijning: hij droeg altijd op maat gemaakte schoenen en hield van kasjmieren truien. Op 17-jarige leeftijd verhuisde hij naar Parijs, waar hij zijn eerste baan kreeg op de ontwerpafdeling van Jean Desses.

Eind jaren vijftig vestigde hij zich in Rome, waar hij zijn eigen modehuis oprichtte, dat inmiddels is uitgegroeid tot een instituut in de Italiaanse en internationale modewereld. Zijn ontwerpen worden gekenmerkt door een klassieke, elegante lijn, vaak in felle kleuren. Valentino staat vooral bekend om zijn avondjurken en zijn voorkeur voor een helderrode kleur. Zijn liefde voor deze kleur ontstond in zijn jeugdjaren, toen hij in de opera een prachtige, elegante vrouw zag met een rode avondjurk. Valentino is ook een van de weinigen die officieel tot de haute couture behoren na zijn benoeming door de Chambre Syndicale de la Couture. In 1968 was Valentino degene die de trouwjurk van Jacqueline Kennedy mocht ontwerpen voor haar huwelijk met Aristoteles Onassis en in 1984 ontwierp hij de uniformen voor de Italiaanse atleten voor de Olympische Spelen. In 2000 ontving hij de Lifetime Achievement Award bij de uitreiking van de prijzen van de Council of Fashion Designers of America

Valentino en Maxima

De trouwjapon van Maxima is een
ontwerp van Valentino. Het ontwerpen van deze japon was wel aan een aantal eisen verbonden. Zo mocht de japon geen decolleté hebben, dat is namelijk niet gebruikelijk bij een koninklijk huwelijk. 

De jurk is gemaakt van roomwitte zijde, heeft lange mouwen en boothals. De sleep is van zijde met tule en maar liefst 5 meter lang. De handversierde sluier heeft bloemen en ranken van kant.

 

 

 

In Nederland is Valentino verkrijgbaar bij Hardies mode in Den Haag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *